Hvar & Modra špilja

   
RASPORED:
 
Mjesto polaska: Split
Dani polaska: svakim danom u sezoni
Trajanje izleta: oko 10 sati
90€
Djeca: 3-7 godina 50%
Uključeno u cijenu: karte za Modru Špilju,voda na brodu, osiguranje, gorivo i skipper
U cijenu nije uključeno: ručak, ulaznice za Tvrđavu u Hvaru
Važno: Sigurnost je na prvom mjestu! U slučaju lošeg vremena ili loših uvijeta na moru, imamo pravo promjeniti rutu ili otkazati izlet, zbog dobrobiti svih putnika. Ovu odluku donosi kapetan. U ovom slučaju, imate pravo promjeniti termin izleta za neki drugi dan ili vraćamo novac.

 

Mjesto polaska je sa unaprijed dogovorenog mjesta. Nakon ugodnog putavanja sa brodom, stižemo na otok Biševo, koji je najpoznatiji po prirodnom fenomenu zvanom Modra Špilja. Najbolje vrijeme za posjet špilji je oko 11 sati, kada ćemo i mi stići do nje, te je razgledavati. Nakon posjeta špilji, krećemo prema južnoj strani otoka te ćemo se kratko zaustaviti na neodoljivoj uvali Stiniva. Naposlijetku plovimo prema Zelenoj Špilji, karakterističnoj po pukotini na stropu kroz koju prolazi svjetlost i ostavlja tragove u moru. Špilja je prostrana, a njena dubina varira od 3 do 5 metara, tako da se može uću u nju sa brodom i razgledavati te plivati. Na sljedećem odredištu ćete imati više vremena za kupanje i sunčanje. Prekrasna Plava laguna zvana Budikovac, koja se nalazi između trij manja otoka je savršeno je mjesto za kupanje. Ovdje ćemo se zadržati malo duže, oko sat vremena.
Iza toga, dolazi vrijeme za ručak, pa ćemo krstariti do zapanjujućih Vražjih otoka Ovdje ćete imati dovoljno vremena za ručak i istraživanje ovog prekrasnog otoka. Naša sljedeća destinacija je grad Hvar, koji slovi za jednu od najljepših luka. Oko 4 sata popodne dolazimo u Hvar, te imate dovoljno slobodnog vremena za upoznavanje sa gradom, mi preporučamo da posjetite tvrđavu Forticu.
Nakon ovog jedinstvenog iskustva, bliži se kraj predivnog izleta i vraćamo se u Split.

Plan puta

 

08:00 - polazak iz Splita, Luka Matejuška


10:00 - 11:00 - Razgledavanje Modre špilje


11:00 - 11:30 - Dolazak u Porat, razgledavanje


11:30 - 12:00 - Odredište iznenađenja


12:00 - 12:30 - vožnja do Monk Seal Cave, razgledavanje


13: 00-13: 30 - posjet Stinivskoj uvali


13:30 - 14:00 - dolazak u Plavu lagunu, Budikovac


14:30 - 16:30 - Pakleni otoci, slobodno vrijeme (ručak, kupanje, snorkeling, sunčanje)


16:45 - 18:00 - otok Hvari, razgledavanje


19:00 - dolazak u Split